Ego - pobijediti sebe, postati Svemoćan ! - Aloe Vera-Online Forever
Take a fresh look at your lifestyle.

Ego – pobijediti sebe, postati Svemoćan !

Ego – pobijediti sebe, postati Svemoćan !

Ego-pobijediti sebe, postati Svemoćan, govori nam o našem Egu, o načinu kako pobijediti samoga sebe, izaći sretan i ispunjen iz svoga velikoga Ja.

Ego je predstavnik naših misli, osjećaja i uspomena. On može biti izvor velike patnje.  Predstavnik je uvjerenja koje imamo o samome sebi.

To je mješavina racionalnog, moralnog, intuitivnog i instinktivnog u nama.

Ego se vrlo često definira kao nešto loše. Također može predstavljati nešto dobro, otvoreno i ljubazno.


Ego i njegova uloga u našem životu !

 

Ego nam je potreban iz različitih razloga. To je nešto što nam govori da nešto radimo krivo, to jest da s time prestanemo.

Racionalni Ego govori da ne razmišljamo logično ili da smo nekulturni. Zbog svog Velikog Ja znate što trebate učiniti da više ne budete tužni ili ljuti.

Zašto zbog Ega patimo?

Ego-pobijediti sebe
Ego-pobijediti sebe

Ego ima svoje nepravilnosti, što je sasvim prihvatljivo.

Ako nam se desi da je Naše Veliko Ja konstantno ljutito, obraća pažnju na samoga sebe, pun depresije ili tvrdoglavosti, tada su potrebne promjene.

 

 

Ako zbog vašeg Ega ispašta veliki broj ljudi, tada se trebate dobro zamisliti i krenuti putem od sedam milja kako bi poraditi na njemu.

Ego djeluje na razne načine, to jest, nije uvijek bezobziran. Ako vaš Ego uvijek osjeća krivicu, tada ste vjerojatno usredotočeni da zadovoljite očekivanja i želje drugih ljudi.

To nije lako zaustaviti svaki put, ali će Vam biti puno bolje kada započnete DANAS, ne čekajući sutra.


Što je to veliki Ego?

 

Veliki Ego predstavlja jako veliko samopouzdanje i problemi s našom podsvijesti nastaju kada se on ne želi prilagoditi određenim promjenama. Uvijek trebate vjerovati u sebe da možete napredovati.

Kako pobjediti onaj loš Veliki Ego koji su nam ugradili u mozak i zbog kojeg radimo. Govorimo stvari koji ne bi smjeli, zanemarujemo ono što nas čini sretnim, jer su nas napunili sumnjom u sebe.

Na poslu Vam stalno govore da niste dovoljno pametni, vrijedni, nesposobni, i zato nemate pravo tražiti što Vas veseli, ne smijete govoriti svoje mišljenje, jer je krivo i  uvelike utječe na našu podsvijest.

Ego-pobijediti sebe
Ego-pobijediti sebe

Radite ono što drugi žele. poslodavci, obitelj, društvo, bračni partner i drugi. Uglavnom budite sluge drugima jer su svi vrijedniji i sposobniji, oni znaju, Vi ne znate.

Trebate uništiti taj Veliki Ja koji je duboko u Vašoj ličnosti, virus, parazit, jedini koji poznajete.

Izgraditi novi Ego, a pri tome ne završiti u ludnici, ne završiti pod vlakom, preživjeti to sve-veliki je posao.

 

Ujedno početi disati slobodno, živjeti slobodno, biti sretan, to je veliki preokreot  i započnimo što prije,

To znači pobijediti samoga sebe, to jest onaj strah koji je ugrađen u VAMA.


Vrste Velikog Ega !

 

To je zapravo funkcionalan Ego. On u sebi ima samopouzdanja i nekada bude otvoren i da se dobro osjeća u tom okružju (extravert).

U isto vrijeme može biti kreativan, ranjiv i povučen u sebe i svoj svijet (introvert). To je izrazito jaka osobnost, ali nije usmjerena na samoga sebe, i nije bezosjećajna prema drugima.

Zdrav i Veliko Ja  je dobar i brižan. On brine o sebi i drugima i žrtvovat će svoje potrebe kako bi pomogao svima drugima, ali to radi s poštovanjem prema svima.

Zdrav i velik Ego uvijek treba biti spreman na promjene i njima težiti.


Ego i problemi koje može prouzročiti !

 

Ego može prouzročiti dugi niz različitih problema. Želite li znati da li ste od onih koji spadaju u tu kategoriju, tada trebate sebi postaviti sljedeća pitanja:

Pravite li scene oko sitnica samo zato što se sve ne odvija onako kako Vi želite?
Jeste li usredotočeni na sebe u mjeri da nemate osjećanja prema drugima?
Osjećate li poteškoće kada su u pitanju promjene?
Stavljate li sebe uvijek na prvo mjesto?
Je li vam je važno ono što drugi misle o vama?
Odnosite li se prema drugima s malo poštovanja?
Jeste li skloni natjecanju?
Kada vam netko povrijedi Ego, koliko vam to smeta?

Ako ste na veliki broj ovih pitanja odgovorili potvrdno, najvjerojatnije imate problema s Egom.

Taj problem se može čak objasniti i kao narcizam. Nezdravi Veliki Ja uvijek želi više. Nikada ne uživa u onome što jest.

Problematičan Ego traži jedan tip ishoda, bez obzira na ono što je potrebno da do toga dođe.

Možda se osjeća nadmoćno u odnosu na ostale. Veliki Ja,  koji je problematičan voli okrivljivati druge za ono što osjeća u tom trenutku.


Ego – pobijediti sebe i postani Svemoćan !

 

Najbolji način kako pobijediti samoga sebe je kad u poslu koji radimo, dan ne može završiti bez onoga što smo zacrtali da ćemo učiniti.

To je dnevna rutina i kad to učinimo, na dobrom smo putu pobijediti samoga sebe.

“Kad Vas zaborave ili zanemare, a Vi ste sretni i niste uvrijeđeni” – onda si pobijedio sebe.

“Kad netko ne poštuje Vaš savjet i ismijavaju Vaše mišljenje, a ti to primaš strpljivo, tiho, s puno ljubavi i ne dopuštaš da u tvom srcu raste gorčina” – onda si pobijedio sebe.

“Kad strpljivo podnosite nered, nepravilnosti, sporost i dosadu… i trpite ih bez imalo stresa i napetosti” – onda si pobijedio sebe.

“Kad ste u stanju gledati brata ili sestru, prijatelja ili prijateljicu kako napreduju i kako su u blagostanju, a možete se s njima iskreno iz srca radovati i ne osjećaš zavist premda ste u većoj potrebi od njih” – onda si pobijedio sebe .

“Kad ste zadovoljni bilo kojom hranom, bilo čime što Vam se daruje, bilo kojom odjećom, klimom, vremenom ili društvom” – onda si pobijedio sebe.

“Kad možete podnijeti ispravke, kad se možete ponizno pokoriti iznutra kao i izvana, bez ikakve pobune ili ogorčenja u svom srcu” – tada si pobijedio sebe.

“Onaj koji poznaje druge je mudar, onaj koji poznaje samog sebe je prosvijetljen, onaj koji može pobijediti druge je jak, a onaj koji je pobijedio samog sebe je SVEMOĆAN”. (Lao Tse )

Ako Vam se svidio današnji post, možete ga podijelite s prijateljima na društvenim mrežama !

Unaprijed se zahvaljujem !

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.